AYM'den kötü muamele kararı

AYM'den kötü muamele kararı

Anayasa Mahkemesi gözaltında işkence ve kötü muameleye ilişkin yapılan bireysel başvuruda ihlal kararı verdi. Kararda başvurucu İbrahim Halil Baran'a 20 bin lira tazminat ödenmesine de hükmedildi.

Anayasa Mahkemesi Kürt siyasetçi İbrahim Halil Baran'ın gözaltında işkence gördüğü iddialarıyla ilgili olarak savcılığın verdiği takipsizlik kararını bozdu. Mahkeme yeniden soruşturma yapılmasını isteyerek 20 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. İbrahim Halil Baran DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, 2017 yılı Ocak ayındaki konuşmaları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle Şanlıurfa’da gözaltına alındığını ve 12 gün boyunca işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.