AYM Berberoğlu başvurusunu görüşecek

AYM Berberoğlu başvurusunu görüşecek

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu bugün CHP’li Enis Berberoğlu’nun ihlal kararının yerine getirilmemesi nedeniyle “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiğine ilişkin başvurusunu karara bağlay

MİT TIR’larıyla ilgili görüntüleri Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve milletvekilliği düşürülen Berberoğlu’nun başvurusu üzerine AYM, ihlal ve yeniden yargılama kararı aldı.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, yerel mahkeme yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi, bir üst mahkeme de İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ni adres gösterdi. Berberoğlu’nun avukatları bu gelişme üzerine bir kez daha AYM’nin yolunu tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.