Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda beşinci gün

Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda beşinci gün

Avrupa şampiyonasında Finlandiya, Fransa'ya karşı 3-1 kazandı. İşte beşinci gün maçları...

İlk kez dört ülkenin ev sahipliğiyle (Türkiye, Polonya, Macaristan, Slovakya) ortaklaşa düzenlenen Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda beşinci gün maçları tamamlandı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan A Grubu karşılaşmalarında Fransa ile Finlandiya karşılaştı.

30 yıl sonra Avrupa şampiyonasına katılan Finlandiya ilk seti 25-21, ikinci seti de 25-14 aldı. Üçüncü sette oyuna ortak olmak isteyen Fransa, seti 25-22 önde tamamladı. Son sette rakibine fırsat tanımayan Finlandiya, seti 25-18, karşılaşmayı da 3-1 kazandı.

Günün ikinci maçında ise Yunanistan ile Bulgaristan karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk seti 25-22 Bulgaristan üstünlüğüyle geçildi. İkinci sete de ağırlığını koyan Bulgaristan,seti 25-17 kazandı.

A, B, C ve D gruplarında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

– A Grubu
Finlandiya-Fransa: 3-1
Yunanistan-Bulgaristan: 0-3

– B Grubu:
Portekiz-Belçika: 1-3
İtalya-Slovenya: 3-0

– C Grubu:
Hollanda-Estonya: 3-0
Romanya-Hırvatistan: 1-3

– D Grubu: 
İspanya-İsviçre: 3-2
Almanya-Slovakya: 3-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.