Avrupa Parlamentosu: Demirtaş acilen serbest bırakılsın

Avrupa Parlamentosu: Demirtaş acilen serbest bırakılsın

 Avrupa Parlamentosu, aldığı karar tasarısı  ile Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’de temaslarda bulunduğu saatlerde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Türkiye’deki tüm siyasi tutuklular için aldığı karar ile çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarınca hazırlanmış daha önceki Türkiye raporları da göz önünde bulundurularak hazırlanan kararda Demirtaş için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları kapsamında derhal koşulsuz bir biçimde serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Aynı şekilde Figen Yüksekdağ’a da yönelik tüm suçlamaların düşürülmesi, tüm HDP’li tutukluların serbest kalması ve tüm bu kişilerin tehditlerden ve baskıdan azade şekilde demokratik haklarını kullanmaya devam edebilmeleri talep edildi.

Oturumun ardından AP'de "Türkiye'deki insan hakları, Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların durumu" hakkında siyasi grupların ortak karar tasarısı oylandı. Kabul edilen tasarıda, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın acilen salıverilmesi, Figen Yüksekdağ ve Demirtaş hakkındaki suçlamaların düşürülmesi istenerek, AİHM'nin Demirtaş davasıyla ilgili kararları hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.