Avrasya Araştırma'nın anketine göre liderler beğenilmiyor

Avrasya Araştırma'nın anketine göre liderler beğenilmiyor

Avrasya Araştırma’nın anketine göre Erdoğan'ı beğenenlerin oranı yüzde 37,8, Kemal Kılıçdaroğlu'nu beğenenlerin oranı yüzde 32,4, Meral Akşener'i beğenenlerin oranı yüzde 21,9, Selahattin Demirtaş'ı beğenenlerin oranı ise yüzde 15,3

Avrasya Araştırma Şirketi'nin sahibi Kemal Özkiraz, gazeteci Gökhan Özbek'in Youtube kanalında katıldığı programda, son çalışmasını açıkladı.

Başkanlık sisteminden memnun olmadığını belirtenlerin oranının yüzde 58 olduğunı ifade eden Özkiraz, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Akşener ve Demirtaş'la ilgili beğeni oranlarını da açıkladı.

Liderlerin beğeni oranları

Araştırmada yöneltilen “En çok beğenilen genel başkan kim?”, “Erdoğan’ı başarılı buluyor musunuz?”, “Erken seçim olur mu?”, “Erken seçim olsa Erdoğan kazanır mı?” soruların yanıtlarını paylaşan Özkiraz'ın açıkladığı sonuçlara göre; 

- Erdoğan'ı beğenenlerin oranı yüzde 37,8,

- Kemal Kılıçdaroğlu'nu beğenenlerin oranı yüzde 32,4,

- Meral Akşener'i beğenenlerin oranı yüzde 21,9,

- Selahattin Demirtaş'ı beğenenlerin oranı yüzde 15,3 

- DEVA Partisi'nin kurucusu Ali Babacan'ın beğeni oranı yüzde 4,1

- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun beğeni oranı ise yüzde 9,9 oldu.

"Parlamenter sistem isteyenler daha fazla"

Ankette sorulan, “Parlamenter Sistem ile bugün ki Başkanlık Sistemi arasında referandum yapılsa tercihiniz hangisi olur?” şeklindeki soruya ise yanıt verenlerin 58,9’u “Parlamenter Sistem” dedi.

Erken seçim olursa...

Yapılan ankette, “Sizce erken genel seçim olur mu?” sorusuna “Evet” diyenleriin oranı yüzde 33,5 iken, “Hayır” diyenlerin oranı yüzde 56,4, kararsızların oranı ise yüzde 10,1 şeklinde oldu.

“Erken seçim olması halinde Erdoğan kazanır?” diyenlerin oranı yüzde 44,9, “Kazanamaz” diyenlerin oranı ise yüzde 45 olarak ifade edildi.

“Diğer adaylara bağlı” diyenlerin oranı da ankete yüzde 9,4 olarak yansıdı. (Independent Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.