Av sezonu başladı

Av sezonu başladı

Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle beraber balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Poyrazköy'de bindiği balıkçı teknesinden, av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılara telsizden seslenerek, bereketli bir dönem olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Poyrazköy'deki 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılışında yaptığı konuşmanın ardından bir balıkçı teknesine geçti.

Balıkçılarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra dümene geçerek denize açılan diğer balıkçılara telsizden seslendi.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 2

 

Erdoğan, balıkçılara "Değerli kardeşlerim 'vira bismillah' dedik. Bu balık sezonumuz sizler için, milletimiz için bol bereketli olsun inşallah. Ya Allah bismillah." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telsizle yanıt veren balıkçılar da temennileri için kendisine teşekkür etti.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 3Av yasağının gece yarısı sona ermesiyle birlikte Kocaeli'den teknelerle denize açılan balıkçılar, Gebze Topçular mevkisinde ağlarını denize attı.

İlk ağda yaklaşık 180 kasa istavrit yakalandı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 4

 

Günün ilk ışıklarına kadar devam edecek avlanmada güverteye alınan balıklar, kasalandıktan sonra kamyonlara yüklenmek üzere limana çıkartılacak.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 5Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 6

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi limanında düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılışı törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekilleri Vehbi Koç, Sibel Suiçmez, ilçe belediye başkanları ve balıkçılar katıldı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 7Samsun'da, balıkçılar bu gece başlayan yeni av sezonu için "vira bismillah" diyerek denize açıldı. Canik Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törende Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve bazı protokol üyeleri horon tepti.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 8

 

Vali Tavlı gazetecilere, tüm balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise Türkiye'de yıllık 350-400 bin ton yıllık balıkçılık yapıldığını belirterek, "2022 yılında 64 bin ton ile Samsun balık avcılığında birinci sırada. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda palamudun çok fazla olmadığı hamsi, mezgit ve çaçanın bulunduğu bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz." dedi.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 9Balıkçılar, denizlerde av yasağının sona ermesine dakikalar kala Karadeniz Ereğli Bozhane Limanı'nda son hazırlıklarını ve kontrollerini yaptı.

Eylül ayında denizde hamsi, çinekop, istavrit ve mezgit avlanmasını öngören balıkçılar, yeni sezonda verimli bir sezon geçirip vatandaşın ucuz fiyata balık yemelerini sağlamayı hedefliyor.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 10

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Toprak, bereketli, kazasız belasız, bol balığın olduğu bir sezon geçirmek istediklerini ifade etti.

Balıkçılar yasağın sona ermesinin ardından yeni sezonun ilk avı için denize açıldı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 11Denizlerde 1 Eylül itibarıyla avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen törenle balıkçılar uğurlandı. Programda düzenlenen tekne turu ile protokol ve davetlilere, bir ay içerisinde ikinci kez dolunay formuna giren süper ayı görme fırsatı sunan balıkçılar dualarla "Vira Bismillah" dedi.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 12Av yasağının gece yarısı sona ermesiyle birlikte Kocaeli'den teknelerle denize açılan balıkçılar, Gebze Topçular mevkisinde ağlarını denize attı.

İlk ağda yaklaşık 180 kasa istavrit yakalandı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 13

Günün ilk ışıklarına kadar devam edecek avlanmada güverteye alınan balıklar, kasalandıktan sonra kamyonlara yüklenmek üzere limana çıkartılacak.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 141 Eylül itibari ile başlayan avlanma sezonu ile birlikte Akçakoca’da balıkçılar “vira bismillah” dedi. Melenağzı ve Akçakoca limanından onlarca tekne ve gırgır Karadeniz’e açıldı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 15

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler de denize açılan teknelere eşlik etti. Öte yandan dolunay eşliğinde denize açılan tekneler dikkat çekti.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 16Tekirdağ’da av yasağının bu gece bitmesiyle denize açılan balıkçılar, havai fişeklerle geceyi gündüze çevirdi.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 17

1 Eylül’ü büyük heyecan içerisinde bekleyen balıkçılar, bu geceden itibaren denizlerde "Vira Bismillah" diyerek sezonun ilk balıklarını avlayacak.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 18İZMİRLİ BALIKÇILAR "VİRA BİSMİLLAH" DEDİ

İzmir’de balıkçılık sezonu Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Törenin ardından balık popülasyonunu artırmak için körfeze yaklaşık 30 bin yavru balık salınırken, denize çelenk bırakıldı.

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 19

Av sezonu başladı: Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı - 20

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.