Ateş Habertürk'ten istifa etti

Ateş Habertürk'ten istifa etti

İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesindeki haberine göre Habertürk TV ana haber sunucusu Veyis Ateş, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı arayarak istifa ettiğini bildirdi.

Ateş’in istifasının kabul edildiği öğrenildi.

Sözcü’ye konuşan Kenan Tekdağ şunları söyledi:

“Biraz önce Veyis Ateş aradı. ‘Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum’ dedi.”

Kenan Tekdağ, Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş’in istifasını kabul etti.

Ciner Medya Grubu, hakkındaki iddialarla ilgili Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti.

Muhalefet partileri açıklama istemişti

Muhalefet partileri, Habertürk TV program sunucusu Veyis Ateş'in, hakkında kara para aklama soruşturması yürütülen Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddiaları hakkında savcıları göreve çağırmıştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kim için istendi bu para?" diye sorarken HDP "Hukuk sadece muhalifleri sindirmek için mi var?" dedi.

Sedat Peker'in 6 Haziran'da yayımladığı videoda dile getirdiği iddialardan biri, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz için Ankara'da arabuluculuk yaptığıydı.

Bu iddialarla ilgili olarak Habertürk yazarları Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz'ın kendileriyle ayrı ayrı temas kurarak, Peker'in iddialarını teyit ettiğini ve Ateş'in Korkmaz lehine durumu çevirmek için kendisinden 10 milyon euro istediğini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.