ASP ve SYDV Kara ailesine yardım eli uzattı!

ASP ve SYDV Kara ailesine yardım eli uzattı!

Hakkari’de meydana gelen yangında evleri kullanılamaz hale gelen 11 nüfuslu Kara ailesine Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) İl Müdürlüğü sahip çıktı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ile Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü  Vedat Ali Ertuş ve beraberlerinde psiko sosyal destek ekibiyle birlikte Biçer Mahallesinde bulunan Kara ailesini ziyaret ederek yanan evlerinde incelemelerde bulundular.

ASP İl Müdürü Bildirici, yangın haberini ilimizin yerel haber sitelerinde öğrenir öğrenmez olayı  Vali Yardımcımız Sayın Bekir Abacı’ya ilettiğini ve alınan talimatla SYDV Müdürümüz ile birlikte aileyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Bildirici,”Yangın soba bacasından çıkıp tüm evi sarmış, ev eşyaları tamamen kullanılamaz hale gelmiş, yangın gündüz vakti meydana geldiği için şükürler olsun ki aile bireylerine her hangi zarar vermemiş. Devlet kurumları olarak aileye her türlü destek verilecektir.

Mağdur olan ailelerimize her türlü desteğin verilmesiyle ilgili olarak Sayın Bakanımız Dr.Fatma Betül Sayan Kaya’nın ve Sayın Valimizin bizlere bu konuda talimatları var.

  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın imkanları çerçevesinde aileye her türlü yardımı yapacak ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarımızı ivedilikle sürdüreceğiz” dedi.

İl Müdürü Bildirici ile SYDV Müdürü Ertuş ve beraberindeki ekip aile bireyleriyle bir süre görüşüp sıkıntılarını dinlediler.

Evi yanan Keko Kara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Müdür Bildirici ve beraberindekilere Kara ailesi duyarlılığı için Bakan Sayın Dr.Fatma Betül Sayan Kaya’ya  ve Sayın Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür ettiler.

unnamed-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.