Askeri üsse baskın: 140 asker öldü

Askeri üsse baskın: 140 asker öldü

Afganistan'da Taliban'ın bir askeri üsse düzenlediği saldırıda en az 140 asker hayatını kaybetti. Taliban militanlarının üsse Afgan ordusuna ait üniforma ve araçlarla girdiği belirtiliyor.

Afganistan, son dönemdeki en büyük Taliban saldırısıyla saldırdı. Kuzeydeki Mezar-ı Şerif kentinde bulunan askeri üste en az 140 asker öldürüldü. Çok sayıda yaralı olduğu ve ölü sayısının daha da yüksek çıkabilieceği belirtiliyor.

Yetkililer, yaklaşık 10 Taliban militanının askeri üsse Afgan ordusuna ait üniforma ve araçlarla girdiğini anlattı. Militanların girişte kapıdaki askerlerle sohbet ettiği, sonra da cuma namazı sonrası akşam yemeği yiyen askerlere ateş açtığı belirtiliyor. Saldırı, Taliban’ın Afganistan’da bir askeri üsse yönelik en öldürücü eylemi olarak niteleniyor. Taliban’dan yapılan açıklamadaysa, kuzey Afganistan’da bir dizi üst düzey liderlerinin yakın zamanda öldürülmesinin intikamının alındığı savunuldu.

Söz konusu üste, NATO liderliğindeki askeri koalisyonun danışmanları da bulunuyor. Danışmanlar arasında Türk askeri de bulunuyor. Reuters’a konuşan koalisyon yetkililer, saldırıda başka ülkeden askerlerin hayatını kaybetmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.