Asgari ücret için rakam tahmini verildi

Asgari ücret için rakam tahmini verildi

Gelecek yılın asgari ücret zammı gündemde. Ekonomist Muhammet Bayram asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminini paylaştı.

Milyonlarca kişi asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin gelişmeleri takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yaptığı açıklamada, enflasyonun getirdiği yükü azaltmanın ortak hedefleri olduğunu belirterek, "Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" dedi.

Milliyet'in haberine göre, Ekonomist Muhammet Bayram asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminini paylaştı. Bayram, "Asgari ücretliler sadece enflasyon artışına göre zam almıyor. Bununla beraber geçim endeksleri işverenlerin rekabetine ilişkin fiyatlamalar, sigorta prim yükleri düşünülerek çalışma yapılıyor. Yine TÜRK-İŞ’in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırlaması var. Açlık sınırı 14 binler seviyesinde, yoksulluk sınırı 40 binler seviyesine çıkmış durumda. Bunlar göz önüne alınacaktır" dedi.

'Minimum 15 bin TL’den başlayacak'

Bayram açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Ben en az yüzde 40-45'lik artış yapılacağını düşünüyorum. Minimum 15 bin TL’den başlayacak bir asgari ücrete işaret ediyor. Bölgesel asgari ücretlerin konuşulması, asgari ücretlilerin sigorta primlerinin azaltılması ücretliler üzerinde vergisel adaletsizliklerin ortadan kaldırılması, çalışanların vergilerinin sabitlenmesi gibi hususlar önemli başlıklar içerisinde olacaktır.

Büyük bir reformla birlikte asgari ücret kısmı kadar ücretlerden vergi alınmıyor. Bunun daha da genişletilmesi gerekmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.