Arınç'ın damadı hakkındaki beraat kararına itiraz

Arınç'ın damadı hakkındaki beraat kararına itiraz

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter hakkında verilen beraat kararına itiraz etti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın, Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandıktan 3 gün sonra tahliye edilen damadı Ekrem Yeter hakkında dikkat çekici bir gelişme yaşandı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin Ekrem Yeter hakkında “Başsavcılığın mahkumiyet mütalaasına aykırı olarak verdiği beraat kararının bozulması” istemiyle istinaf mahkemesine başvuruda bulundu.
 
NE OLMUŞTU?
 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter hakkında Gülen cemaatine olmak suçlamasıyla açılan davada beraat kararı verilmişti.
 
Mahkeme, Yeter’in Bank Asya’ya para yatırmasını, cemaatin 5 tepe yöneticisiyle 766 kez telefon irtibatının bulunmasını, evinde Fethullah Gülen’in kitaplarının bulunmasını, cemaat ile iltisaklı dernekte yöneticilik yapmasını “örgüte sempati boyutunu aşmadı” diyerek suç saymamıştı. Mahkemenin açıkladığı kararda, Gülen cemaat davalarında sanıklara ceza çıkmasına gerekçe olarak gösterilen hususlar, Arınç’ın damadı Ekrem Yeter için neredeyse suç olmaktan çıkarılmıştı.
 
Bülent Arınç, OHAL ve KHK'lerle ilgili Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü gazeteci Kemal Öztürk'ün Youtube kanalına konuk olmuş ve KHK'ler için, "Bir faciadır" demişti.
 
O programda "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen daire başkanlığından ihraç edilmiş kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir polisi gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanan Arınç, AKP’den gelen sert eleştiriler gelmesi üzerine geri adım atmıştı. Arınç, “KHK faciadır dememeliydim” demişti.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, damadı Ekrem Yeter hakkındaki beraat kararının bozulmasına dair yaptığı itirazın Arınç’ın tepki çeken bu açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.