Arınç: Doğruları söylemeye devam edeceğim

Arınç: Doğruları söylemeye devam edeceğim

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili sözlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, "Doğruları söylemeye devam edeceğim" dedi.


Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi iken, "Selahattin Demirtaş tutuksuz yargılanmalı. Osman Kavala neden tutuklu hâlâ anlamış değilim" sözleri sonrası istifa eden Bülent Arınç'tan yeni açıklamalar geldi

Arınç, "Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım" diyerek söylediklerinin arkasında olduğunu yineledi.

Bülent Arınç, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Habertürk Tv'de yaptığım konuşma sebebiyle yüzlerce dostumdan samimi duygularını ifade eden desteklerini ve dualarını bildiren mesajlar aldım. Bazılarıyla telefonda görüşüm. Beni onurlandıran bu mesajlardan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bana verilen bu destek sözlerimin vicdanlarda karşılık bulduğunu göstermektedir. Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç'ın açıklamalarına, "Bunları söyleyen benim yol arkadaşım olamaz" diyerek yanıt verince Arınç, "rencide oldum" diyerek istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum