Antalya'da üçlü Suriye zirvesi

Antalya'da üçlü Suriye zirvesi

Türkiye, ABD ve Rusya genelkurmay başkanları Antalya’da sürpriz bir üçlü zirve gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov, dün Antalya'nın Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Regnum Carya Golf & SPA Resort Otel'e geldi. Kasım 2015'te düzenlenen G-20 zirvesinin yapıldığı otelde bugün yapılan Genelkurmay Başkanlarının görüşmeleri için bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Üç Genelkurmay Başkanının yarın kentten ayrılacağı kaydedildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında konuyla ilgili yer alan açıklamada ise şöyle denildi: 

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve RF Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov’un katılımıyla Antalya’da üçlü bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.