Ankara'da saldırıya uğrayan sağlık çalışanları kapıda barikat kurdu

Ankara'da saldırıya uğrayan sağlık çalışanları kapıda barikat kurdu

Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlık emekçileri kendilerini hastanenin bir bölümüne kapatmak zorunda kaldı.

Ankara Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını ailelerin müdahale odasına saldırdığı ve sağlıkçıların kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri öldü. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı. Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlık emekçilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Twitter’da bir sağlık emekçisi tarafından paylaşılan görüntülerde de sağlık çalışanlarının kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmaya çalıştığı görülüyor. “Sesimizi duyan var mı?” notu ile paylaşılan görüntülerde sağlık çalışanları bakanlığa ve yetkililere seslendi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanları, canları pahasına hem salgınla hem de şiddete karşı mücadele ediyor. Sağlık çalışanları bu mücadelede Sağlık Bakanlığı ve iktidar tarafından yalnız bırakılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum