Ankara'da mobilya fabrikasında yangın: 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara'da mobilya fabrikasında yangın: 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara'da bir mobilya fabrikasında yangın çıktı. Yangında Suriyeli 5 işçini yaşamını yitirdiği açıkladı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, mobilyacılar sitesindeki 4 katlı fabrikada yangın çıktı. Fabrikada mahsur kalan ve yaralanan 5 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İçeride kalan başka işçilerin de olduğu belirtiliyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriyeli 5 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yangın, akşam saatlerinde Altındağ ilçesi Ulubey Mahallesi’nde bulunan mobilyacılar sitesindeki 4 katlı fabrikada meydana geldi. Binadan yükselen dumanları fark eden çevredekiler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Ekipler, ilk belirlemelere göre binada mahsur kalan 5 kişiyi pencereleri kırıp, merdivenle kurtardı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. İçeride mahsur kalan başka işçilerin de olduğu belirtiliyor.

Yangını söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine ise ambulanslarda müdahale edildi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yangında 5 Suriyeli uyruklu işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yangının binanın bodrum katında başladığını belirten Ersoy, “Koltuk imalatı yapılan bir yer. Saat 18.00 sıralarında başlıyor yangın. O sırada 5 Suriyeli alt katta dumandan etkilenmemek için yukarıya kaçmış. Yangın da yukarıya ulaştığında 5’ini de kaybettik maalesef. 3’ünün kimliğini tespit ettik, diğerlerinin tespit çalışması sürüyor. Yangın şu anda kontrol altında” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.