Ankara Garı'nda 10 Ekim anması

Ankara Garı'nda 10 Ekim anması

10 Ekim katliamının üçüncü yıl anması Ankara Garı önünde gerçekleşiyor. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları garın önünde bir araya geliyor.

Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen barış mitinginde IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında 103 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce insan yaralandı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın aktardığı habere göre, 10 Ekim Ankara Gar katliamının üçüncü yılında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve katliama tepki göstermek isteyenler Ankara Gar'ının önünde bir araya gelmek istedi.

​Ankara Garı'na çıkan tüm ana ve bağlantı yolları polis tarafından kapatıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye TOMA ve yüzlerce çevik kuvvet ekibi getirildi.

Çevik kuvvet ekipleri ilk başta katliamın gerçekleştiği yere yalnızca ellerinde olan listelerde adları olan yaralı ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının alınacağını söyledi. Tepkilerin ardından, polis anmaya geçişlere izin verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.