Anadilde eğitim kampanyası: Hedef 1 milyon imza

Anadilde eğitim kampanyası: Hedef 1 milyon imza

Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryası, 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nde "Ben Anadilde Eğitim İstiyorum" kampanyası başlatacak. Kampanyada en az 1 milyon imza hedefleniyor

Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryası’ndan Bawer Berşev, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde sosyal medyada "Ben anadilde eğitim istiyorum" başlıklı kampanya başlatacaklarını ve en az 1 milyon imza hedeflediklerini söyledi. 

Bawer Berşev, kampanyanın tüm Kürt örgütleri ve dil gruplarıyla ortaklaştırılacağını söyledi. Berşev, "Toplayacağımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ya da gerekli tüm yerlere 'İşte bu kadar insanın talebi var' diyerek göndereceğiz" dedi. 

Sosyal medya platformlarında Kürtçenin seçmeli ders olabilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini aktaran Berşev, "Ben anadilde eğitim istiyorum" kampanyasının ayrı bir çalışma olarak önlerine koyacaklarını dile getirdi. Berşev, "Yaklaşık bir hafta 10 gündür bu çalışmanın hazırlığını yapmaktayız. Halen görüşmelerimiz sürüyor, sürecek. Bu ulusal çapta yapacağımız kampanya çok önemli olacak. Çünkü gelinen aşamada dil sorununu, önemli bir sorun olarak görüyoruz. Anadilde eğitimi başaramadığımız müddetçe birçok noktayı kaçıracağız. Kampanyayı 21 Şubat günü ilan edeceğiz. 21 Şubat günü startını vereceğimiz ve 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'na kadar sürdüreceğiz. O güne kadar kaç Kürt kurumunu bu kampanyanın içine katarız diye bugün çalışıyoruz. Bu kampanyayla en az bir milyon imza hedefliyoruz" diye konuştu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum