Amida Konserleri’nin 6’ncısı da büyük ilgi gördü

Amida Konserleri’nin 6’ncısı da büyük ilgi gördü

Amida Konserleri’nin 6’ncısı DTSO’nun dijital medya hesabından paylaşıldı. Konsere büyük ilgi gösterildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO), kentin tarihi mekanlarında "Geçmişin Sesi Amida Konserleri" adıyla düzenlediği konserler dizisi devam ediyor. DTSO’nun dijital medya hesabında yayımlanan konserlerin 6’ncısı için kentin tarihi köprüleri seçildi.

Kulp ilçesindeki Taş Köprü (Geliyê Godernê), Silvan’daki Malabadi Köprüsü ve kent merkezinde bulunan On Gözlü Köprü’de çekimleri yapılan konserde, Miraz Erbane Topluluğu, Ma Müzik, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Anadolu Quartet sanatçıları ezgiler seslendirdi. 

Konser, “Kürt ve Ermeni halkları arasında bir barış güvercini” olarak anılan ve 8 Ağustos 2009’da yaşamını yitiren Sanatçı Aram Tigran’a adandı.

Kürtçe’nin Dimilkî, Kurmancî ve Soranî lehçeleri ile Türkçe ve Ermenice 16 şarkının seslendirildiği konserlere dijital medyada yoğun ilgi gösterildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.