Amerika’dan İran destekli örgüte operasyon

Amerika’dan İran destekli örgüte operasyon

Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak ve Suriye’de Hizbullah Tugayları adlı örgüte yönelik ‘savunma amaçlı saldırılar’ düzenlendiğini belirtti.

Hizbullah Tugayları, İran destekli bir örgüt olarak biliniyor.

Pentagon, örgütün Irak’ta 3, Suriye’de ise 2 noktasını hedef aldığını belirtti.

Hedef alınan yerlerin silah depoları ve koalisyon askerlerine saldırı planlarının yapıldığı örgüte ait alanlar olduğu belirtiliyor.

Amerika örgütü Cuma günü Kerkük yakınlarında gerçekleşen bir Amerikalı’nın hayatını kaybettiği 4 askerin de yaralandığı saldırıdan sorumlu tutuyor.

Irak’ta askeri yetkililer ve milis komutanları Reuters’a Pazar günü Qaim bölgesinde düzenlenen hava saldırısında bazı milislerin öldüğünü açıkladılar.

Bu ayın ilk günlerinde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ın desteklediği güçleri Irak’taki üslere düzenlenen saldırılardan sorumlu tutmuştu.

Pompeo, İran’ı, Tahran’ın ya da destekçilerinin Amerikalılar'a ya da müttefiklerine zarar verecek herhangi bir saldırısının Amerika tarafından kuvvetli bir şekilde yanıtlanacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum