Amedspor’lu Deniz Naki PFDK’ye sevk edildi

Amedspor’lu Deniz Naki PFDK’ye sevk edildi

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, PFDK'ye sevk edildi. Naki'ye "ayrımcılık ve ideolojik propaganda" suçlaması yöneltildi.

Amedspor’lu Deniz Naki, Köln’de düzenlenecek olan Afrin harekatı protestolarına ilişkin paylaşım yaptığı gerekçesi ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Almanya’da silahlı saldırıya uğrayan ve Türkiye’ye dönmeme kararı alan Amedspor’lu Deniz Naki, sosyal medyadan “ayrımcılık ve ideolojik propaganda” yaptığı gerekçesi ile PFDK’ye gönderildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, “Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcusu Deniz Naki’nin çeşitli internet sitelerinde yayınlanan açıklamaları suretiyle ‘ayrımcılık ve ideolojik propagandası’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesi uyarınca 28.01.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.