Amedspor'da ekonomik kriz: Kulübün lige katılımı tehlikede

Amedspor'da ekonomik kriz: Kulübün lige katılımı tehlikede

FFF 2. Lig takımlarından Amedspor, yeni sezon lig maratonunun başlamasına üç gün kala ekonomik krizle çalkalanıyor. Kulüp, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amedspor'da uzun süredir yaşanan ekonomik kriz ligin başlamasına 3 gün kala patlak verdi. Kulüp, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor.

Transfer tahtası kapalı olan Amedspor'un transfer ettiği futbolculara lisans çıkarabilmesi için transfer süresinin resmi olarak sona ereceği 31 Ağustos Cuma günü (yarın) mesai bitimine kadar TFF'ye ödeme yapması gerekiyor. Aksi takdirde yeni transferler ligde forma giyemeyecek.
Yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için futbolcular bugün çıkmaları beklenen idmana çıkmadı ve kulüp basın açıklaması yaptı.

Kulüp Başkanı Nurullah Edemen yaşanan sıkıntılarla ilgili şunları söyledi:

"Son dönem itibariyle artık bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dün 3 arkadaşımız antrenmana katılmadı, bugün de hepsi katılmadı. Kulübümüzün ekonomik krizinden kaynaklı sporcular bugün antrenmana çıkmayacaklar. Ciddi bir duyarsızlık var. Diyarbakır'daki tüm iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine çağrılarda bulunduk ama şuan Amedspor ekonomik olarak çıkmazda. Hepimiz taşın altına elimizi koyduk ama ekonomik sıkıntı ile ilgili duyarsızlık bizi olumsuz etkiliyor. Bu hafta Samsunspor'a konuk olacağız. Son antrenmana kadar sporcular çok çalıştı ama öyle bir noktaya geldi ki sporcuyu motive etmekte zorlanıyoruz. 800 bin TL'ye yakın borcu var, yarına kadar ödenmezse transfer yasağı gelecek. Yarın mesai saatine kadar ödeme yapılmazsa muhtemelen lisanslar çıkmayacak ve Amedspor'un Samsun deplasmanına çıkması zor olacak. Belki maça çıkamayacak, belki de eksi 3 puanla lige başlayacak. Maalesef hiç kimse ekonomik anlamda katkı sunmuyor. Bu kulübe herkesin sahip çıkması lazım."

AÇILIŞ ETKİNLİĞİNE 'TADİLAT' GEREKÇESİYLE SAHA VERİLMEMİŞTİ

Öte taraftan Amedspor'un 26 Ağustos tarihinde yapmayı planladığı sezon açılış programına Gençlik Hizmetleri ve Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından sahanın sulama sistemindeki boruların patladığı ve mantar bakımı yapılması gerektiği belirtilerek izin verilmemişti.

Amedspor Yönetim Kurulu da yayınladığı yazılı açıklama ile müdürlüğün kararını protesto ederek, "İki adet çim saha kullanan ve bakım yapan bir kulüp olarak bu onarımın kaç saat süreceğini ve mantar bakımının kaç gün süreceğini biliyoruz. Bazı işgüzar yöneticilerin bayram tatilini bozmamak adına ürettiği bu mazereti kınıyoruz. Yıllardır özlem duyulan sezon açılış programını mevcut stadın fiziki koşullarından kaynakları yapamıyorduk. Şimdi çok modern bir stadımız varken, kent ve Amedspor camiası olarak Kardeş Türküler ve farklı birçok sanatçının katılacağı bu keyfi ve heyecanı yaşatmak istedik. Bu saçma mazereti kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.