Altın ve Bazı Mücevherlerin İthalatında Yüzde 20 Ek Mali Yükümlülük Uygulanacak

Altın ve Bazı Mücevherlerin İthalatında Yüzde 20 Ek Mali Yükümlülük Uygulanacak

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, altın ve bazı mücevherlerin ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak.

Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Uygulanmasına Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, bazı mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatına yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük getirildi. Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerden yapılacak ithalatta geçerli olacak "ek mali yükümlülük" kararı 3 gün sonra yürürlüğe girecek.

Elde edilecek gelir, gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı şekilde tahsil edilip, genel bütçeye irat kaydedilecek.  

 

Almanya’da İşsiz Türk Aileye 3 Bin Euro Maaş

Almanya’da İşsiz Türk Aileye 3 Bin Euro Maaş

Berlin yardıma muhtaç olanlara verilen ücretleri artırdı. Üç çocuklu, işsiz bir ailenin aldığı aylık yardım 3 bin Euro’ya çıktı. Buna eğitim ve vergi ödemeleri eklenebiliyor.

Ali GÜLEN

ALMANYA'da ‘halk parası' olarak da adlandırılan sosyal yardımların miktarı artırıldı. 1 Temmuz'dan itibaren her bir ebeveyn başına 451 Euro, 14-17 yaş arasındaki çocuk için 420 Euro, 6-13 yaş arası çocuk için 348 Euro, 0-5 yaş arasındaki çocuk için 318 Euro ödeniyor. Ailenin kirasını, ısınma ve diğer yan giderlerini yine devlet ödüyor.

TEK KİŞİ 2 BİN EURO

Böylece üç çocuklu bir aileye ödenen para ek yardımlarla birlikte 3 bin 10 Euro'ya ulaşıyor. Ayrıca radyo-tv vergisi, eğitim masrafları da bu miktara eklenebiliyor. Yalnız yaşayan bir kişi için de 502 Euro temel aylık var. Yine kira, eğitim, vergi gibi ek ödemelerle birlikte tek kişinin aylık aldığı miktar da 2 bin Euro'yu bulabiliyor.

Yardım alanların yarısı yabancı

Sadeece Alman vatandaşları değil, Almanya'da yasal yollarla yaşayıp sosyal yardıma muhtaç olan herkes ‘halk parası'ndan faydalanabiliyor. Türkler, iltica hakkını elde edenler ya da oturma iznine sahip olanlar da yararlanıyor. 83 milyonluk Almanya'da 5.5 milyon kişi bu yardımları alıyor ve bunların 200 bin 122'si Türk. Yardım alanların listesinde Türkler 3'üncü sırada. İlk sırayı 707 bin ile Ukraynalılar, ikinci sırayı 498 bin ile Suriyeliler alıyor. Türkler'den sonra Afganlar, 176 bin yardıma muhtaç kişi sayısı ile 4'üncü. Ardından Irak, İran, Eritre, Somila, Nijerya ve Pakistanlılar geliyor. Yardımla geçinenlerin 2 milyon 918 bini Alman, 2 milyon 495 bini ise yabancı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.