Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor

Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor

Bu hafta itibari ile sert düşüşe başlayan altının salı sabah tekrar yükselişe geçmesi yatırımcıları heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz hafta perşembe gününe kadar altının ons fiyatının tarihi rakamlar görmesinin ardından cuma günü itibari ile altın fiyatları düşmeye başladı.Haftanın ilk günleri sert düşüşe devam eden altın bu hafta çarşamba günü itibari ile tekrar yükselişe başladı.

Altın fiyatları düşmeye devam eder mi araştırmasını yapan vatandaşlar heyecanla altın fiyatlarının düşmesini bekliyor. Türkiye'de bayramdan dolayı yurt içi piyasalar tatil iken uluslararası piyasalar da hareketlilik devam ediyordu. Düğün genelgesinin yayımlanmasının ardından düğün yapacaklar anlık altın fiyatlarını araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde rekor seviyelere ulaşan altının ons fiyatı, 2 bin dolar seviyesinin altına düşerek güne 1.950,27 lira seviyesinde kaldı. Ons fiyatının 2 bin doların altında kalmasıyla bu sabah çeyrek altın satış fiyatı ise 751,83 lirayı gördü. Çeyrek altının alış fiyatı ise 734,65 lira olarak güne başladı.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga endişelerinin altının ons fiyatını son 8 yılın en yüksek seviyelerinde tutmaya devam ettiğini söyledi.

Gram altın fiyatının, altının ons fiyatının tarihi zirveleri görmesinden sonra aniden sert düşüşünün ardından tekrar hareketlenmesi ile gram altın fiyatları da hareketlendi. Merkez Bankasının likidite hamlesinden sonra altın fiyatları düşüşe geçmişti. Çarşamba gününde tekrar hareketlenmeler olarak altın fiyatları güncellendi. . Peki Kapalıçarşı 14 Ağustos 2020 altın piyasası nasıl? Gram altının fiyatı güne düşey yönde başlamasının ardından fiyatı 460,04 lira civarında işlem görmeye başlandı.

Altının ons fiyatındaki düşüşüne karşın dolar kurundaki düşüşle de dengelenen gram altın, güne satış fiyatı 460,04 liradan başladı. Gram altının alış fiyatı ise Kapalıçarşı'da 459,84 lira olarak belirlendi.

Bu hafta başı itibari ile altının ons fiyatının düşüşü Cumhuriyet ve çeyrek altının da düşmesine neden oldu. Cumhuriyet altını güne düşey yönde başladı. Bir Cumhuriyet altını satış fiyatı 3.091,00 lira olurken bir Cumhuriyet altını alış fiyatı ise 3.045,00 lira oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamaları sonrası sert bir şekilde dalgalanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa oranla düşüşe devam ediyor 1.950,27 lira seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar, Fed'in genişlemeci adımlara devam ettiğini belirterek, bu adımlara paralel dolardaki değer kaybının altının ons fiyatını desteklediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.