Altın fiyatları fırladı

Altın fiyatları fırladı

Altın fiyatları, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların etkisiyle 7 ayın en büyük haftalık yükselişine hazırlanıyor.

Altın fiyatları, geçen hafta sonu başlayan İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle hafta kapanırken yedi ayın en düşük seviyesinden yine 7 ayın en büyük haftalık yükselişine doğru gidiyor.

Jeopolitik tansiyonun yarattığı risklerle birlikte yükselen altın yedi ayın en kazançlı haftalık performansını kaydetmeye yöneldi. Piyasa geçen haftaki yedi ayın en düşük seviyesinden önemli ölçüde toparlandı.

 ABD'de hem yıllık hem de aylık manşet enflasyon oranları Eylül ayında beklenenden fazla yükseldi ve Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı görüşünü güçlendirdi.

ABD enflasyon verileri öncesinde 1.885 dolar üzerini test eden ons altın, verilerin ardından 1870 dolar seviyesinde direnç kazandı.

Ons fiyatı bugün yüzde 0,7 yükselişle 1882 dolar seviyesinde güne başladı. İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği endişesi değerli metali destekledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 16.00 itibariyle yüzde 2,5 artışla 1913 dolar seviyesinde işlem gördü.

Altının gram fiyatı, saat 16.00 itibarıyla yüzde 2,6 artışla 1710 lira seviyesinde işlem gördü. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 900 liradan, Cumhuriyet altını 11 873 liradan satıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.