Almanya'da Sol Parti'den Almanca, Kürtçe ve Türkçe 'Yas tutuyoruz' mesajı

Almanya'da Sol Parti'den Almanca, Kürtçe ve Türkçe 'Yas tutuyoruz' mesajı

Almanya'da iki nargile kafeyi hedef alan ırkçı saldırılarda ölenlerin çoğunun Kürt olduğu belirtiliren, Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping Türkçe, Almanca ve Kürtçe bir mesaj paylaştı: Wir trauern, Yas tutuyoruz, Em xemgîn in.

 Almanya’nın Hanau kasabasında çoğu Kürt olduğu belirtilen dokuz kişinin ırkçı saldırıda öldürülmesi sonrası Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping’den Almanca, Türkçe ve Kürtçe ‘Yas tutuyoruz’ mesajı geldi. Kipping, Twitter hesabından “Wir trauern, Yas tutuyoruz, Em xemgîn in #Hanau” mesajını paylaştı.

Katja Kipping@katjakipping

Wir trauern
Yas tutuyoruz
Em xemgîn in#Hanau

1.073

10:35 - 20 Şub 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

256 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Alman gazetesi Bild, iki nargile kafenin hedef alındığı saldırıda ölenlerin çoğunun Kürt olduğunu yazmıştı. Türkiye ise beş kişinin Türkiye vatandaşı olduğunu duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.