Almanya'da korona uygulaması üzerine çalışmalar sürüyor

Almanya'da korona uygulaması üzerine çalışmalar sürüyor

Federal Ekonomi Bakanlığı, korona enfeksiyonlarını izlemek amacıyla bir cep telefonu uygulaması üzerinde çalışmalar yapıyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın dijital ekonomi uzmanı Thomas Jarzombek Handelsblatt adlı ekonomi gazetesine verdiği demeçte Salı günü sektör temsilcileri ile bir video görüşmesi gerçekleştirileceğini söyledi.

Jarzombek, görüşmede uygulamanın yaşama geçirilmesinde izlenecek yolun belirleneceğini ifade etti. Ekonomi Bakanlığı uzmanı, "Uygulamanın virüsle etkin mücadelede yardımcı olabilmesi için Almanya ve Avrupa'da mümkün olduğunca çok sayıda insanın bu uygulamayı kullanması gerekiyor" dedi.

Sanal iletişim derneği eco, söz konusu uygulamanın geliştirilmesi ve duyurulmasında katkı sunacağını bildirdi. Dernek başkanı Oliver Süme Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, "Amacımız mümkün olduğunca hızlı ve etkili bir şekilde mümkün olan en büyük erişimi elde etmek ve bu uygulamayı kullanmak için mümkün olduğunca çok kişi kazanmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.