'Almanya'da koalisyon anlaşması sağlandı'

'Almanya'da koalisyon anlaşması sağlandı'

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in muhafazakarları ile Sosyal Demokratlar'ın (SPD) 24 saati aşan koalisyon görüşmelerinde anlaşma sağladığı bilgisi geldi.

Muhafazakar partiden bir siyasetçi ve müzakerelere katılan bir kaynak tarafların anlaştığını belirtirken, diğer bir kaynak ise tarafların henüz uzlaşıya varmadığını ve bazı konuların hâlâ müzakere edildiğini söyledi.

Tarafların koalisyon için uzlaştığı teyit edilirse, Almanya dört ay önce yapılan genel seçimlerin ardından yeni hükümeti kurmaya bir adım daha yaklaşmış olacak.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da koalisyon kurulamaması ülkenin uluslararası meselelerdeki rolü hakkında şüphe ve Başbakan Angela Merkel'in görevine nasıl devam edeceği konusunda şüphe yaratıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.