Alman Belediyelerden Merkel'e Bozdağ tepkisi

Alman Belediyelerden Merkel'e Bozdağ tepkisi

Alman Belediyeler Birliği, Türkiyeli bakanların Almanya'da konuşma yapmasına izin verilmemesinden yerel yönetimleri sorumlu tutan Başbakan Angela Merkel'e tepki gösterdi: Bu sorun, belediyelerin üzerine yıkılmamalı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacakları toplantıların iptal kararları konusunda topu attığı yerel yönetimlerden itiraz geldi. Alman Belediyeler Birliği, “Sorunu belediyelerin üzerine yıkmayın” açıklaması yaptı.

‘SORUNU ANKARA VE BERLİN ÇÖZMELİ’

Rheinische Post gazetesine konuşan Alman Belediyeler Birliği Başkanı Eva Lohse, asıl meselenin Türk politikacıların hangi çerçevede Almanya’da miting yapacakları sorusu olduğunu belirterek, bunun ancak Ankara ile Berlin hükümetleri arasında görüşülmesi gerektiğini söyledi. “Sorun dış politika ve diplomasi ile çözülebilir” diyen Lohse, “Bu sorun, belediyelerin üzerine yıkılmamalı” ifadelerini kullandı.

Belediyeler açısından etkinliklere izin verilirken güvenliğin önemli bir ölçü olduğunu da kaydeden Lohse, Bozdağ’ın toplantısını güvenlik gerekçesiyle iptal eden Gaggenau Belediyesi’ni de savundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.