Allah'ın rahmetinin en güzel tecellisi Anne

ALLAH’IN RAHMETİNİN EN GÜZEL TECELLİSİ ANNE

Merhaba değerli Hakkari Objektif Haber okuyucuları, sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Bugün ki yazımda 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Kocaman yüreklerine dünyaları, sabrı, sevgiyi, şefkati, evlat sevgisi ve fedakarlığı sığdıran anneleri yazmak istedim.

Sevindiğimizde bizimle beraber gülen üzüldüğümüzde acımıza ortak olan anne;

Hayatımız boyunca her zaman mutlu günlerimizi gözleyen anne

Tüm karanlıklarımıza ışık saçan anne 

Tüm benliğimizle hissettiğimiz anne

Büyüdüm senin kollarında ve kocaman bir adam oldum. Hayatı seninle büyüyerek anladım. Sen ki gece yarısı karyola başuçlarında derin iç çekişleriyle hüzünlenerek uykusuz geçirdin. Kaç emzirme seansında bitkin uyuya kaldın. Beni benden daha çok sevdiğine inandığım güzel melek! Oysa ne çok acılar paylaşmışız seninle… Hüznümü sevincime dönüştüren tek insan. Yüreğindeki ucu bucağı olmayan sevginin, sınırsız sabrın iyi yürekli şefkatli meleğim. Varlığına değer biçemediğim güzel insan. Hüzünlü anına gözyaşı döktüğüm güzel melek. Sen hep yüreğimizde başucumuzda kalbimizdesin. Sen fırtınalı bir havada sığınacağım tek limanımsın. Her zaman sevgiyi, sevgiliyi, güzel yürekliliği, dostluğu, samimiyeti, fedakarlığı kısacası insan olabilmeyi öğreten güzel melek.

Dünyada bütün kadınlar bir annedir. Başımızın tacı, evimizin biricik kraliçeleri, hepimizin en kıymetlileri ve en çok değerlileri güzel anneler. Her zaman yolumuzu aydınlatan, kötülükten iyilik çemberine alan, gösterdiği şefkati ile tüm zorluklarımızı eriten güzel melekler. Bizi dünyaya getirip, hem sevinçlerimizle hem de acılarımıza ortak olan güzel anneler. Yüreğimizin en güzel köşelerinde bir miras gibi ölümsüz duran güzel anneler. Bizlere her zaman kol kanat gelen, her zaman  sahip çıkan o kocaman güzel yüreklerinden damla damla akan sevgiyle minnettar bırakan güzel melekler.

Hiçbir tedavi senin bir şefkatin kadar güçlü değil, hiçbir ilaç bir öpücüğün kadar etkili değil. Canımıza can katan güzel varlıklar. Kelimelerle anlatılmayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi tarif eden iyi kalpli sultanlar. Yazımın sonuna doğru gelirken sizleri ünlü halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Anam şiiriyle veda etmek istiyorum.

Bu duygularla vefat etmiş bütün annelerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum makamlarının rabbim katında ali mekanları cennet olsun.

Dokuz ay koynunda gezdirdi beni
Ne cefalar çekti ne etti Anam
Acı tatlı zahmetime katlandı
Uçurdu yuvadan yürüttü Anam

Anaların hakkı kolay ödenmez
Analara ne yakışmaz ne denmez
Kan uykudan gece kalkar gücenmez
Emzirdi salladı uyuttu Anam

Doğurdu beni Sivas ilinde
Sivri alan Köyünde tarla yolunda
Azığı sırtında orak elinde
Taşlı tarlalarda avuttu Anam

Ben yürürdüm Anam bakar gülerdi
Huysuzluk edersem kalkar döverdi
Hemen kucaklayıp okşar severdi
Çirkin huylarımı soyuttu Anam

Çocuğuydum Anam bana ders verdi
Okumamı çalışmamı ön gördü
Milletine bağlı ol da dur derdi
Vatan sevgisini giyitti Anam

Tükenmez borcum var Anama benim
Onun varlığından oldu bedenim
Kimi köylü kızı kimisi hanım
Ta ezel tarihte kayıtlı Anam

Veysel der kopar mı Analar bağı
Analar doğurmuş ağayı beyi
İşte budur sözlerimin gerçeği
Okuttu öğretti büyüttü Anam

Aşık Veysel Şatıroğlu



 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.