Alevilerden suç duyurusu

Alevilerden suç duyurusu

Alevi vakıf ve federasyonları, Muş Alparslan Üniversitesi’nde görevli akademisyen Abdülkadir Şen ve Reina katliamının ardından Alevi vakıflarını tehdit eden Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Şen ve Özdemir’in “tehdit”, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “nefret ve ayrımcılık”, “hakaret”, “suç işlemeye tahrik”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “iftira” suçlarından yargılanması talep edildi.

Özdemir katıldığı yayında “O yalılarda oturan Alevi vakıf başkanlarına sesleniyorum. O yalıları başınıza yıkarlar, orada oturamazsınız, o paralarınızı elinizden alırlar, bu Türkiye’de sizi öldürürler” ifadelerini kullanırken, Şen de Twitter hesabından, “Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor. Bu coğrafyanın her köşesinde yeni Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçleri hesap verecek. Şahlaştınız. Yavuzlaşacağız” ve “Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerler beraber. Lanetliler topluluğu...” mesajlarını paylaşmıştı. Şen ardından görevinden açığa alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.