Albayrak Varlık Fonu'ndan da ayrıldı

Albayrak Varlık Fonu'ndan da ayrıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu'ndaki başkanvekilliği görevinden de ayrıldı.


Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 8 Kasım 2020’de Instagram'da yayınladığı yazıyla istifa eden Berat Albayrak Türkiye Varlık Fonu'ndaki  başkan vekilliği görevinden  de ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu'nu Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine atadı.

Albayrak'la birlikte Arda Ermut da Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyeliğini bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görevlerinden aflarını talep eden sayın Berat Albayrak ve sayın Arda Salim  Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona ermiş, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine sayın Ahmet Burak Dağlıoğlu sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü 2016 yılında kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu'nda Prof. Dr. Erişah Arıcan, Hüseyin Aydın ve Zafer Sönmez yer alıyor. Fon bünyesinde 23 şirket, 2 lisans ve çeşitli gayrimenkuller bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.