Albayrak: İşsizlikte en kötüyü geride bıraktık

Albayrak: İşsizlikte en kötüyü geride bıraktık

"İVME Finansman Paketi" adı verilen kredi destek paketinin detaylarını açıklayan Albayrak, Haziran ayından itibaren "ilk defa cari fazla dönemine geleceğiz" dedi.

30 milyar liralık finansman sağlanacağını söyleyen Albayrak, "Bu istikamette devam edersek 2019 yılı inşallah tarihimizin en yüksek cari fazlasını verdiğimiz bir yıl olacak." şeklinde konuştu.

Albayrak sağlanacak desteklerde önceliğin "orta yüksek ile yüksek teknoloji ürünleri ve sektörlerinde olacağını" söyledi.

Bakan Albayrak, lira karşısında manipülatif pozisyon alanlarla mücadelelerinin devam edeceğini de ifade etti.

30 milyar liralık finansman

Albayrak, paketin ayrıntıları için şunları söyledi:

Üç ana faaliyet alanına üç kamu bankamızın katılımıyla yıl sonuna kadar 30 milyar liralık bir finansman sağlamış olacağız. Üç ana faaliyet alanını, hammadde ve ara malı imalatı, makine imalatı ve tarım olarak belirledik. Hammadde ve ara malı üretiminde 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz-azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL'ye kadar yatırım kredisi sağlanacak. Ayrıca 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz - azami 5 yıl olmak üzere - 30 milyon TL'ye kadar işletme kredisi verilecek. Makine imalatı finansmanında 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz-azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL'ye kadar yatırım kredisi sağlanacak."

"İşsizlikte en kötüyü geride bıraktık" da diyen Albayrak, yakın dönemde yüzde 15 seviyesine yaklaşan işsizliğin düşeceğini savundu.

TÜİK'in 2018 verilerine göre 15-24 yaş aralığındaki genç nüfusun yüzde 20,3'ü işsiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.