Akşener'in Avrupa'daki '80 Milyon kere Hayır' mitingleri iptal

Akşener'in Avrupa'daki '80 Milyon kere Hayır' mitingleri iptal

Meral Akşener, Avrupa'da yapacağı '80 Milyon kere Hayır' mitinglerini iptal ettiğini açıkladı.

Meral Akşener’in 25 Mart’ta yapmayı planladığı Fransa mitinginin iptal edildiği açıklandı. Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu Fransa Masası tarafından duyurulan iptal kararına gerekçe olarak ‘Avrupa’nın iktidar ve muhalefet temsilcilerine karşı takındığı antidemokratik tutum’ gösterildi.

‘YURTTAŞLARIN HAKLARI GASPEDİLMİŞTİR’

“Hem ‘evet’ kampanyası yürüten iktidar partisi üyelerine, hem ‘hayır’ kampanyası yürüten muhalefet milletvekillerine salon verilmemesi referandumda oy kullanacak Avrupa’da yurttaşlarımızın haklarının gasp edilmesidir” denilen açıklamada ayrıca Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın Türkiye’deki seçim kampanyasının “ülke çapında sabote edildiği” iddia edildi. Bu engellemelere örnek olarak da, Meral Akşener’e Rize’de salon verilmediği, Yalova’da konuşma yapacağı salonun ışıkları ve ses düzeninin kesildiği, Sinan Oğan’a kürsüde konuşma yaparken saldırıldığı, Ümit Özdağ’ın Kilis’te düzenleyeceği konferansın iktidar baskısıyla iptal edildiği söylendi.

Açıklamada, “İşte demokrasiye inanmayan, demokrasiyi sadece bir araç olarak görenler kendileri antidemokratik bir uygulamanının mağduru olunca isyan eder. Güç kendi elinde olunca muhaliflerini ezmekten, her türlü demokrasi düşmanı eyleme imza atmaktan imtina etmez. İşte AKP iktidarının bu çifte standartlı demokrasi anlayışına inat her koşulda demokrasiye saygı prensibi gereği 24-25-26 Mart tarihlerinde Almanya, Hollanda ve Fransa’da yapılacak “80 Milyon kere Hayır” mitinglerini iptal etmiştir. Almanya’da 2 Bakan’ın ve AKP’li milletvekillerinin yapacağı toplantıların engellenmesi kabul edilemez. Türk Hükümeti aşağılanmış ve hakarete uğramıştır. Bunu kabullenmememiz ve onaylamamız mümkün değildir. Bu sebeple, Avrupa’daki vatandaşlarımızdan özür dileyerek mitinglerimizi iptal ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.