Akşener yeniden genel başkanlığa seçildi

Akşener yeniden genel başkanlığa seçildi

İYİ Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena'da gerçekleşti ve tek aday Meral Akşener yeniden Genel Başkan seçildi.

 İYİ Parti 1’inci Olağanüstü Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. “İYİ’ler kazanır” sloganıyla yapılan kongrede Meral Akşener tek aday olarak yer aldı.

İYİ Parti Kongresi için salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Katılımcılar 2 ayrı noktada aramadan geçirildikten sonra salona giriş yaptı. Arama noktalarında x-ray cihazları kuruldu. Çantalar bu cihazlardan geçirildikten sonra içeri alındı. Salona parfüm şişelerinin alınmasına da izin verilmedi.

Kongrenin sloganı “İYİ’ler kazanır” slogan yazan pankartların olduğu salonda ayrıca “Türkiye İYİ olacak”, “Engelleri Aşa Aşa Geliyoruz”, “Bize Güven! Kendine Güven! Türkiye’ye Güven!” yazılı pankartlar asıldı. Salonda ayrıca İstiklal Marşı’nın ilk dizeleri “Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak” yazısı yer aldı.
 
Salonda sık sık “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganı atıldı.

Kongre salonunda bir grup “Devletin başına Meral gelecek” sloganı attı. Bu slogan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Devletin başına Devlet gelecek” şeklinde atılıyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çerkes şarkısı Şeyh Şamil ile salona giriş yaptı. Salonun ortasına kurulan platform üzerinde yürüyerek salonu selamlayan Akşener maden işçisi bareti taktı.

Salonu selamladıktan sonra kürsüye çıkan Akşener “Hoşgeldiniz, iyi misiniz” diye seslendi. Bu arada salondan “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganı atıldı. Akşener bu slogana “amin” diyerek karşılık verdi.

Meral Akşener salonu selamladıktan sonra parti yöneticileri için ayrılan salonun ortasındaki bölüme değil, berberinde bir grup genç partili ile delegelerin arasında oturdu.

Kurultay Divan Başkanlığına oy birliğiyle eski Bakan Ahat Andican getirildi. Andican, Akşener’i “Sayın genel başkanım, müstakbel Cumhurbaşkanım” diye selamladı.

İYİ Parti’nin kongresine AK Parti kurucularından, esi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı. Şener’in görüntüsü ekranda yayınlanınca salondan büyük alkış aldı.

Meral Akşener Kongre konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında “Gençlerin umudu Meral Akşener” sloganı atıldı. Akşener’in ilk sözü de “Meral Akşener’in umudu gençler” dedi. Sahneye elinde çok sayıda tülbent ve yemeni ile çıkan Akşener, şehir ziyaretlerinde kendisine bu tülbentleri verenlerin isimlerini sayarak teşekkür etti. Akşener, başındaki kırmızı kurdeleyi çıkarıp kendisine hediye ederek babasına iş isteyen 9 yaşındaki Zeynep’i ayrıca selamladı.

Akşener tüm il ve ilçe başkanlarını, Genel İdare Kurulu üyelerini tek tek ayağa kalkmaya davet etti, ardından ayrı ayrı “Partimin cesur yöneticileri hepinize teşekkür ediyor sizleri alkışlıyorum” dedi. Akşener’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaklaşık 1 saat 10 dakika süren konuşmasında AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

Kongreye katılanlar “Cumhurbaşkanı meral Akşener” yazılı dövizler taşıdı.

Kongrede daha sonra genel başkanlık seçimi yapıldı. Akşener’in tek aday olarak girdiği seçimde bin 112 delegeden bin 61’i oy kullandı. Oyların bin 60’i geçerli sayıldı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, bin 60 delegenin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üye sayısı tüzük değişikliği ile 60’dan 80’e çıktı. Tüzük değişikliği ile genel başkana da 13 kişi olan Başkanlık Divanı üye sayısını arttırma yetkisi verildi. 80’e yükseltilen Genel İdare Kurulu’na yeni giren üyeler şu isimlerden oluştu:

“Ali Coşkun, Ayhan Bölükbaşı, Sibel Yanıkömeroğlu, Ayşe Sucu, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Berna Sukas, Emine Küçükali, Fahrettin Yokuş, Fulya Yasemin, İsmail Koncuk, Hayati Arkaz, Kemal Niziplioğlu, M. Okan Oğuz, M. Saltuk Buğra Kavuncu, Meral Alemdar, Mukadder Başeğmez, Cihan Paçacı, M. Naci Cinisli, M. Aspay Şener, Oktay Erçakar, Reşat Erdoğan, Sinan Sözen, Ümit Dikbayır, Vedat Bayram, Yener Yıldırım.”

ERDEM VE DOĞAN LİSTE DIŞI

Partinin kuruluş sürecinde Genel İdare Kurulu üyeliği yapan bazı isimlere yeni GİK’te yer verilmedi. Bu isimler Adnan Şefik Çirkin, Mustafa Erdem, Şule Ünlü Doğan, Mafiz Özgür Rıfaioğlu ve Servet Hali oldu. Başkanlık Divanı üyesi Mustafa Erdem kongreden kısa bir süre önce genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Genel Başkan Yardımcısı Şule Doğan’ın da GİK’te yer almaması dikkat çekti.

Seçimin ardından 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ise şu isimlerden oluştu: Adil Erkoç, Banu Aydın, Berna Biçer, Cumali Durmuş, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Günay Kodaz, Mine Baş, Ömer Karakaş, Özcan Pehlivanoğlu, Ruhittin Sönmez ve Veysel Mustafa Güldoğan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.