Akşener: Bu hadsiz polis müdürünü hiç unutmayacağım

Akşener: Bu hadsiz polis müdürünü hiç unutmayacağım

Aksaray'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray Valisi ve Emniyet Müdürüne tepki gösterdi. Akşener, "Aksaray Valisi'ni buradan uyarıyorum, bir polis müdürü Meral Akşener'i HDP ile yan yana koyamaz. Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım"

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Aksaray’da düzenlediği mitingde konuştu.

‘BÖYLE BİR TERBİYESİZLİĞE İZİN VERMEMEM’

Son dönemlerde programlarının engellenmeye çalışıldığını belirten Akşener, isim vermeden Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’a tepki gösterdi. Akşener, İYİ Parti’yi kastederek “Bunlar HDP ile aynı yolu yürüyor” dediği iddia edilen Karabağ için şunları söyledi:

”Son zamanlarda özellikle benim programlarına yönelik, devlet bürokrasisinden son derece çirkin hadiselerle karşı karşıyayız. Öncelikle şunu söyleyeyim; Aksaray Valisi’ni buradan uyarıyorum, bir polis müdürü Meral Akşener’i HDP ile yan yana koyamaz. Böyle bir terbiyesizliğe izin veremem. Ben bu ülkenin eski İçişleri Bakanıyım. Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım. Bu bayrağın içinde, bu kırmızının içinde benim şehit amcamın kanı var. Dolayısıyla dün hendekler kazılırken, o polis müdürü kalkıp da bugün iktidarda bulananlara diyebilmiş mi ki, ‘Bu hendeklerin kazılması yanlıştır. Bu kanunsuz talimat’ demiş mi? Kafasını çevirmiştir. O hendekler açılırken Sayın Erdoğan, ‘Sadece buna ben talimat verdim; valiler kafasını çevirecek, PKK’ya herhangi bir operasyon yapmayacaklar’ diye televizyondan söylemedi mi? Sonra ne oldu? Hendekler kapatıldı, kınalı kuzular şehit oldu. Bu fare yürekli adamı hiç unutmayacağım.”

‘VALİYİ UYARIYORUM, BU DEVRAN DÖNER’

Kendisiyle ilgili “gayri milli” yorumuna tepki gösteren Akşener, “Barzani’nin bir yıl evvel Ankara’da bayrağını asanlar milli; Meral Akşener gayri milli mi? Hadi oradan edepsiz, hadi oradan hadsiz. Peki Barzani’nin kafasındakileri silkeleyip megri megri ağlayanlar yerli ve milli; ben ve partim gayri milli öyle mi? Hadi oradan hadsiz, hadi oradan terbiyesiz” dedi.

“Valiyi uyarıyorum, bu devran döner” diyen Akşener, “Sonra Sayın Erdoğan’a da güvenenleri uyarayım. Sayın Erdoğan, Mavi Marmara’da olduğu gibi bu hadsiz ve terbiyesiz müdürü dımdızlak ortada bırakır. Hesap vakti geldiğinde, Mavi Marmara’ya binenlere, şehit olanlara dediği gibi ‘Binerken bana mı sordunuz?’ der ve hepsini dımdızlak ortada bırakır. Onun için devletin bürokratı, devletin bürokratı olmalıdır. Devlet sisteminin içine tükürdünüz. Böyle bir şey olabilir mi? Bir zamanlar vardı. Onları tarih şerefsiz olarak yazıyor ama direnenleri kahraman yazıyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞIMI ÖNE EĞDİREBİLDİNİZ Mİ?’

OHAL döneminde seçime gidildiğine dikkat çeken Akşener, ‘İYİ Parti olmasıydı, İYİ Parti’yi siz kurdurmasaydınız, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, ‘Cumhurbaşkanı adayı ol’ deyip imzalarınızla aday etmeseydiniz, bugün ne konuşulacaktı biliyor musunuz? Sayın Erdoğan’ın kaç oyla birinci turda geçeceği konuşulacaktı. Elbette bana kızacaklar, elbette bana düşman olacaklar ama vız gelir tırıs gider. Bu yolculuğun başından beri elektriğimizi kestiler. Gemerek mahkemeleriyle canımıza okudular. Göçertebildiniz mi, başımı öne eğebildiniz mi? Vız geldi, tırıs gitti” dedi.

’14 MİLYAR NEREDE, 36 MİLYAR NEREDE?’

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Meral Akşener, pancar kotasını kaldıracağını ve şeker fabrikalarının satışını iptal edeceğini söyledi. 2018 yılı bütçesinde tarıma 14 milyar ayrıldığını kaydeden Akşener, ”Size 36 milyar ayrılması lazımdı. Şimdi 14 milyar Türk Lirası nerede, 36 milyar nerede?” diye konuştu.

‘NORMALDE O İPTALİ YEDİRİRDİM’

Aksaray’ın ardından Niğde’ye geçen Meral Akşener, katılacağı programın Sultanahmet’te yapılmasını yasaklayan Fatih İlçe Seçim Kurulu’nu eleştirdi. Akşener, “Normal şartlarda o iptali yedirirdim ama hadi dedik, Uğur Dündar’ı zora sokmayalım. Hadi bir daha çalıyı dolaşalım, hadi nasıl olsa seçime 1 hafta kaldı, arıza çıkarmayalım.

‘BEN KARAYOLUYLA GELDİM, İNCİLERİM Mİ DÖKÜLDÜ?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti için Niğde’ye helikopter pisti yapıldığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

“Erdoğan Niğde’ye geldi. Havaalanı olmadığı için helikopterle geldi. 24 saatte burada bir helikopter pisti yapıldı. Şimdi orası bozulacak, 2 milyon Türk Lirası’na çıktı. Orası bozulacak, üzerine AVM yapılacak. Haram zıkkım olsun be. Ben çıktım bugün İstanbul’dan yola, Aksaray’a geldim. Oradan Nevşehir’e, şimdi Niğde’deyim oradan Ankara’ya gideceğim. Karayoluyla geldim, incilerim mi döküldü? Hayır. Siz de aynı şekilde seyahat ediyorsunuz, ne olmuş? Bu paralar israfa gömüldü.”DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.