Akdoğan 4 kişiyi öldüren polisin tahliyesini sordu

Akdoğan 4 kişiyi öldüren polisin tahliyesini sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan 8 Ekim 2016 tarihinde Yüksekova’da zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan ve 1 yıl sonra tahliye olan polis memurunu içişleri bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bir yıl önce Yüksekova Cengiz Topel Caddesindeki Jiyan Mobilya’da oturan 4 kişi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sırasında zırlı aracın sürücüsü olan polis memuru bir yıl geçmeden tahliye edildi. 

Polisin tahliye edilmesi üzerine içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemi ile TBMM'ye soru önergesi veren HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan; 08 Ekim 2016'da Jiyan Mobilya’da oturan Rahmi Safalı, Necdet İşözü, Serhat Buldan ve Aydın Tümen hükümetin güvenlik politikalarının kurbanı olduğunu  belirtti.

Mahkemenin delillerin toplanmasını gerekçe göstererek polisin tahliyesine karar verildiğini belirten Akdoğan; İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için şu soruları sordu.

1-Polis memuru savunmasında “bu tarz kazalar kobra tipi zırhlı araçlarda çok sık meydana gelmektedir” demesine rağmen, her kazası ölümlere sebep olan bu tip zırhlı araçlarla ilgili şimdiye kadar bir önlem alınmış mıdır?

2- Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olay ile ilgili MOBESE ve benzeri kamera görüntüleri neden halen mahkemeye sunulmamaktadır?

3- Yüksekova Emniyet Müdürü’nün mahkemeye araç ile ilgili sunduğu yazıda şöyle
denilmektedir: “Aracın silahıyla ilgili olay tarihinden önce arıza yaptığına ilişkin şikayet bulunmamaktadır.” Bu bağlamda, bu tür araçların teknik bakımlarının yapılması için araçların arıza şikayeti mi beklenmektedir? Bu araçların periyodik olarak teknik bakımları yapılmakta mıdır?

4-Dört kişinin ölümüne sebep olan bir polis memuru hakkında yürütülen soruşturma
tamamlanmadan neden tahliye edilmektedir? Sanığın tutuksuz yargılanması bu tür olayların faillerinin cesaretlenmesi anlamına gelmeyecek midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.