Akçakoca'da içki yasağı iptal

Akçakoca'da içki yasağı iptal

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde restoran ve lokantaların 'eğlence mekanı' sayılarak içki servisi yapmamasına yönelik Valilik kararı değişti.

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde içki ruhsatı bulunan restoran ve lokantalarda alkol servisi yapılmaması yönünde aldığı kararını geri çekti. Valilik, normalleşme kapsamı içinde içkili mekanların saat 22.00’ye kadar hizmet verebileceklerine ilişkin yeni bir karar yayınladı.

Hükümet tarafından 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya geçirilen korona virüsüne karşı normalleşme kapsamında restoran ve lokantalar hizmet vermeye başlamıştı. Ancak, Düzce Valiliği yayınladığı genelge ile turistik ilçe olan Akçakoca’da içki ruhsatı bulunan restoran ve lokantalarda alkol servisini yasaklamıştı. Mekan sahiplerinin tepki göstermesi üzerine Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı Vali Dr. Zülkif Dağlı ile görüşerek kararın gözden geçirilmesini istedi. İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi ve söz konusu karar revize edildi.

Düzce Valiliği tarafından yayınlanan 2020/33 numaraları yeni genelgede şu ifadeler yer aldı: “Lokanta veya restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay bahçeleri faaliyetlerini saat 22.00’a kadar sürdürebilmelerine, söz konusu işletmelerin saat 22.00’dan sonra temizlik, ertesi güne hazırlık vb. nedenlerle müşteri almamak ve içeride müşteri olmaması kaydıyla saat 23.00’a kadar temizlik ve hazırlık yapabilmelerine karar verilmiştir.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.