Akbıyık: Hakkari'deki vakaları düşüreceğiz

Akbıyık: Hakkari'deki vakaları düşüreceğiz

İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbirleri kapsamında 81 ile gönderdiği genelgenin ardından Hakkari’de de koronavirüs denetimi yapıldı. Denetim öncesi konuşan Vali Akbıyık hep beraber Hakkari'deki vakaları düşüreceklerini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye'de birinci dalganın ikinci piki yaşanıyor. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen, maske, mesafe ve hijyen kurallarına yeterli derecede uyulmaması nedeniyle yurt genelinde vaka ve ölüm oranlarında artış yaşanmaya başladı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve ilgili kurum müdürleri ile zabıta, polis ve tarım müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile denetim yapıldı.  

Kapsamlı denetim öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Türkiye genelinden olduğu gibi Hakkari'de sağlık için tüm iş yerlerini denetleyeceklerini söyledi.

Denetime Sağlık Müdürlüğü, belediye emniyet ve tarım müdürlüğü ve kamu kurum kuruluşları amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarlarının katıldığını belirten Vali Akbıyık “Biz de Hakkari’de sağlık için hepimiz için tüm işyerlerini, kafe ve restoran, toplu taşıma taksilerimizi denetleyeceğiz. Bu denetime sağlık müdürlüğü, belediye gibi kamu kurum kuruluşlarının tamamı katılıyor. Ayrıca mahallelerde mahalle muhtarlarımız, köylerde muhtar ve imamlarımız ile okul müdürlerimiz katılıyor Bugün birde Hakkari’de bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri de denetimlerde yer alıyor” dedi. 

‘Hakkari'de hep beraber bu korona virüsü yenmeyi başaracağız’ diyen Vali Akbıyık, “Sağlık için hepimiz için bütün Hakkari el birliği ile gönül birliği ile bunun üstesinden geleceğiz. Burada maske, mesafe ve hijyen önemli. Biz bilim kurulumuzun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, Sayın İç İşleri Bakanımızın ve Sayın Sağlık Bakanımızın talimatlarını ve genelgelerini mümkün mertebe uygulamaya çalışıyoruz. Vatandaşımızdan koyulmuş olan kurallara ve kısıtlamalara uymalarına rica ediyoruz. Sosyal mesafeye, maskeye ve hijyene mutlaka uymaları gerekiyor. Bildiğiniz gibi düğünleri kısıtladık ve sadece bir saat nikah yapılabilecek. 65 yaş için birtakım kısıtlamalarımız var. Daha sağlıklı bir hayat sürdürmek için hayatımızdan daha fazla kısıtlama olmaması için inşallah biz Hakkari'de korona virüsü yeneceğiz.'' İfadelerini kullandı. 

Vali Akbıyık, kentte son haftalarda ciddi bir artış olduğunu bir iki gün stabil devam ettiğini ve bunu düşüreceklerini sözlerine ekledi. 

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra kent merkezinde; dördüncüsü gerçekleştirilen koronavirüs denetimi için işyerini dolaştılar. 

Maskesi olmayanlara İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince maske verildi.

Kentteki denetimler ise aralıksız bir şekilde devam edecek. 

 

5-714.jpg2-20200910122254.jpg

1-20200910122634.jpg3-20200910122254.jpg4-20200910122254.jpg5-713.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum