AK Parti'nin teklifi yasalaşırsa Derecik ilçe olacak

AK Parti'nin teklifi yasalaşırsa Derecik ilçe olacak

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu Trafik Kanunu'ndaki cezalar ile bazı kanunlarda değişiklik öngören teklif, Hakkari'nin Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesinin de ilçe olmasını öngörüyor.

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifi, Trafik Kanunu dışında İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konularda bazı yasalarda değişiklikleri içeriyor.

Teklifte genel kolluk personelinin yetki ve özlük haklarından, uyuşturucuyla mücadele kapsamındaki tedbirlere, çocukların korunmasına yönelik ek önlemlere, yabancıların Türkiye'de iş ve işlemlerini kolaylaştırmaya kadar güvenlik ve kamu yararı gözetilen çeşitli başlıklarda toplam 17 kanunda 47 maddede değişiklik önerisi yer alıyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre, teklifteki maddelerden biri de bir ilçe kurulmasına dair yeni bir kanun maddesi teklifi.Teklif yasalaşırsa Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yer alan "Derecik" beldesi ilçe olacak.

'Derecik' ilçe olacak

Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden hızlı gelişme gösteren Türkiye'de, kamu hizmetlerinin daha verimli şekilde yürütülmesi, hizmetlerin vatandaşlara daha etkin ulaştırılabilmesi, ekonomik ve sosyal sebeplerle emniyet ve asayiş hizmetlerini daha hızlı yürütülebilmesi amacıyla Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yer alan "Derecik" beldesi ilçe olacak.

TUİK'in nufus verilerine yer verilen teklifin gerekçesinde Derecik'in 2017 sayımına göre nüfusunun 9 bin 288 olduğu hatırlatıldı. Gerekçede, Gelişen, Anadağ ve Ortaklar köylerinin de Derecik beldesine bağlanmasıyla bu nüfusun 19 bin 967'ye ulaştığı bilgisi yer aldı. Irak sınırına 4, Şemdinli'ye 65, Hakkari il merkezine ise 195 kilometre uzaklıktaki beldenin ilçe olmasını öneren teklifin gerekçesinde, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan, Derecik'in Irak ve Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle meydana gelen göç akımından etkilendiği ifade edildi.*

Fotoğraf: Yüksekova Haber Portalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.