Ak Partili vekilden zehir zemberek açıklama!

Ak Partili vekilden zehir zemberek açıklama!

Ak Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç, CHP'nin Derecik ilçe belediye başkan adayı ile ilgili yaşanan tartışmalara karşı açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhuriyet Halk Partisinin Derecik Belediye Başkan adayı Suat Yüksel'in istifasın yankıları devam ederken bir açıklamada Ak Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç'ten geldi.

Yüksel'in istifası sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapan Ak Partili Vekil Husret Dinç, CHP  Hakkari il örgütünün Derecik belediye başkan adayının istifa etmesini sindiremediğini ileri sürerek kendisine iftiralarda bulunulduğunu savundu. 

Derecik halkının her daim devletinin ve milletinin yanında yer aldığını vurgulayan Dinç," Derecik AK Parti kurulduğu günden beridir de her daim AK Partimizin yanında yer almıştır. Bunu içine sindiremeyen CHP Hakkari il örgütü basın üzerinden halkımıza yalan ve iftira üzerinden her zaman ki kirli taktikleri ile algı operasyonu yapmaya çalışmaktadır. Hakkari AK Parti Milletvekili olarak direk şahsıma iftira ile saldırmaları içlerindeki kinin dışa vurumudur. Çünkü Hakkari il genelinde AK Parti  İl Teşkilatı olarak; Milletvekili ve İl Başkanımız öncülüğünde teşkilat ve adaylarımızın muazzam bir çaba ve gayret ile halkın teveccühüne ve sevgisine mazhar olduklarını gördükçe zavallılıklarını iftiralar ile gidermeye çalışmaktadırlar. Hakkari halkı il genelinde gerçekleştirmiş olduğumuz hizmet ve çalışmalara şahitlik etmektedir. Husret Dinç olarak tüm Hakkari halkının hizmetinde olduğumu ve asla yanlışa tevessül etmeyeceğimi iftiracılar halkımızdan sorarak öğrenebilirler" dedi.

Suat Yüksel’in ne adaylığı ne de istifa süreci ile kendisinin ve partisinin hiç bir yöneticisinin alakası ve dahli olmadığını anlatan Dinç, "Maddi yardım taahhüdünde bulunduğumuz iftirasında bulunulmaktadır, Suat Yüksel’in bunu itiraf ettiği iddia ediliyor. CHP Hakkari il örgütünü iddiasını ispata davet ediyorum, ispat edemiyorlarsa müfteri olduklarını halkımıza beyan ediyorum. Hakkarimizde ve özellikle Derecik ilçemizde CHP’nin ne karşılığı ne gücü var ki, böyle bir şeye tenezzül ve tevessül edeceğiz. Sinek küçüktür ama mide bulandırır misali, CHP Hakkari il örgütü mide bulandırma zilletindedir." ifadelerini kullandı. . 

Derecik Bağımsız adayı Kasım Demir ile uzun bir dönem çalıştıklarını, Demir'in Ak Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptığını ancak adaylık verilmeyince kendisinin bağımsız aday olduğunu belirten Dinç, bu kararın Kasım Demir'in kararı olduğunu vurguladı.  

'AK Parti milletvekili olarak Partimin Belediye Başkan Adaylarını tüm gücüm ve yüreğim ile destekleyeceğim' diyen Dinç,. İftiracılara inat mücadelesinin devam edeceği mesajını vererek, yayınlanan video konuşmasına değindi.ve şunları söyledi: 

"Konuşmanın tamamı dinlendiğinde herkesin tercihinde ve adaylıkta özgür olduğunu, ülkemizin ve devletimizin adil bir hukuk devleti olduğunu beyan ettiğim duyulacaktır. Kasım Demir için aday olmasın dediğim ve kimse bizi eleştiremez cümlesinin zillet ittifakı ve terör destekçisi CHP Hakkari il örgütünün insaf ve edep sınırlarını aşan iftiralarından bir tanesidir. CHP Hakkari il örgütü siyasetin çirkin ve iğrenç yüzünü görmek istiyorsa aynada kendine ve iftira ahlakına baksın. Kadim şehir Hakkarimizin izzet ve onur ehli halkının niye hiç kendilerine destek vermediğini idrak etmeye çalışsın. Tabi ki bunu idrak edecek temiz bir akıl ve yüreğin kendilerinde olmadığını biliyoruz ama yine de biz tavsiye ve uyarma görevimizi ifa etmeye çalışalım. Siyasi hadsizliğin alası ve şahikası kendilerinde mevcuttur. Bu zihniyet kendinde olanı temiz olanlara yansıtmaya çalışmakla herkesi kendi gibi kirleteceğini zannetmektedir. Konuşmam dürüstçe dinlenildiğinde cezaevine atarım demediğim, hakaret ve tehditte bulunanlar için şikayetçi olursam ceza alacaklarını ve cezaevine girebileceklerini belirttiğim görülecektir. Konuşmanın tamamında da birbirimize tahammül kültürü, feraset ve basiret içinde kardeşçe ve adilce yaklaşmamış gerektiğini belirtmişimdir. Eleştiri kültürünün olması gerektiği ama hakaret ve tehdide asla fırsat vermeyeceğimizi ve karşısında tüm hukuki yolları kullanacağımızı söylemişimdir. Parti devletini görmek isteyenler CHP ‘nin tek parti ve iktidar olduğu dönemlere baksınlar. “Kişi kendi için kördür” sözü tam da burada anlamını bulmaktadır. CHP’nin parti devleti ile bu halka yaptığı zulümleri Hakkari CHP örgütü bilmiyor olamaz." 

Dürüst siyasetin geçerlilik eşiğinin halkın teveccühü ve tercihi olduğunu belirten Dinç, "CHP genel merkezi ve Hakkari il örgütü dürüst siyasetten en son hatta hiç bahsetmemesi gereken bir teşkilattır. İftira ve aldatma üzerine kurulu siyasetin ana merkezi olan bir parti, AK Parti’ye ve bizlere dürüst siyasetten bahsediyorsa, korkmamız ve tedirgin olmamız gerekir. Amaca giden her yolun mübah olmadığını söyleyen yere bakın. Terörün her siyasal ve örgütsel türü ile hareket edeceksin, iftira ve yalan ile yol yürüyeceksin ve çıkıp Makyavelist değilim diyeceksin. Fetö ve PKK terörü ile iç içe olacaksın ve dürüst siyasetten dem vuracaksın. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Hadi oradan, hadi oradan demek dışında söyleyecek söz kalmıyor." ifadelerini kullandı. 

Dinç son olarak şu şöyle konuştu: "Hakkari CHP’den Derecik açıklaması” haberi ile yayınlanan iftira yüklü basın bildirisine karşı, Hakkari halkımıza ve kamuoyuna doğruları arz etme mesuliyetimi ifa etmek istedim. İftira edenlerin hem halk nazarında hem de Allah nazarında hak ettiklerini bulacakları hepimizin malumudur. Evet bizler de diyoruz ki, 31 Mart günü sandığa giderken ülkesinin bekasını düşünen ve bunun için tüm benliği ile dürüstlüğü şiar edinen adayları tercih edin. Bu iftiracı ve terör destekçileri halkımızdan gerekli dersi almalıdırlar. Hak gelir, batıl zayi olur. İftira edenler  zillet içinde kendi kinlerinde yok olmaya mahkumdurlar. Yüzümüzde, alnımızda, yüreğimizde ve davamızda AK bir davadır. Akıbetimizin hayr üzere olmasını ve 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemiz ve Hakkari’miz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hakkari halkına ve kamuoyuna saygıyla"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum