Ak Partili Ünal'dan kabine değişikliği iddialarına yanıt

Ak Partili Ünal'dan kabine değişikliği iddialarına yanıt

Ak Parti, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabine değişikliği iddialarına ilişkin olarak "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" dedi.

NTV'ye konuşan Ünal, "Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" dedi.

Yarın yapılacak parti kongresine değinen Ünal, "Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak" ifadesini kullandı.

Ünal, parti yönetiminde yeni birimlerin oluşturulacağını söyledi.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik tepkilere de değinen Ünal, sözleşmenin üçüncü cinsiyet, kimlik dayatmanın aparatı haline geldiğini savunarak "Kadın cinayetleri ve şiddetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Ünal, Ak Parti'nin yeni bir metin üzerinde çalıştığını, çalışmanın yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.