Ak Partili Fırat, Şemdinli için projelerini açıkladı!

Ak Partili Fırat, Şemdinli için projelerini açıkladı!

Ak Parti’den Şemdinli Belediye Başkan aday adayı olan genç siyasetçi Mehmet Fırat, Belediye Başkanlığına neden talipli olduğunu ve seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini anlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye  31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kilitlenmişken, seçim sonuçlarının merakla beklendiği kentlerin başında ise Şemdinli geliyor.

Şemdinli Belediye başkanlığına talipli olan ve Ak Parti İl Başkanlığına aday adaylık başvurusu yapan Şemdinlili Genç Siyasetçi Mehmet Fırat görev verilmesi ve seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini anlattı.

2015 genel seçimlerinde Ak Parti’den Hakkari 2.sıra Milletvekili adayı olan Fırat, Hakkari Objektif Haber aracılığı ile neden aday olduğunu anlattı.

Ak Partinin kuruluşundan bugüne, bölgede yaşanan tüm sıkıntılara rağmen hiç bir tehdit, şantaj ve baskıya boyun eğmeden hizmet etmeye gayret gösterdiğini anlatan Fırat aday gösterilmediği dönemler de büyük bir şevk ile partisine destek verdiğini söyledi.  

Fırat, 16 yıllık aktif siyasi hayatı boyunca Şemdinli halkının talep ve ihtiyaçlarını ilgili kurumlara ilettiğini ve takipçisi olduğunu kaydetti ve “31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde Şemdinli Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adayı oldum. Bu kararı almamda bana destek veren ve teşvik eden ailem, aşiretim, partim ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine teşekkür ederim” diye ekledi.

‘ Ak Parti hareketinin bir neferi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dava arkadaşı olarak yürüdüğüm bu yoldan hep onur duydum’ diyen Fırat, Ak Partinin belediyecilik deneyimi ile yaşanabilir bir Şemdinli için projeleriyle, enerjisiyle katkı sunmaya hazır olduğu mesajını verdi. 

Belediye denilince akla genel siyasetten öte hizmet siyasetinin geldiğini anlatan Fırat, görev verilip seçilmesi durumunda kendi alanında uzman danışma kurulu, teknik ekibi ve halkın görüşleri ile hayata geçireceği projeler ile daha yaşanılır bir Şemdinli yaratma gayreti içinde olacaklarını ifade etti. 

Fırat, önceliğinin Şemdinli Belediyesinin öz gelirlerini artıracak projeler üzerinde çalışmak olduğunu ifade etti ve “Merkezi bütçeye daha az bağımlı bir belediye yaratmak temel vizyonumuz olacaktır” dedi.

Fırat Şemdinli’de hayata geçirmek istediği projelerini şu şekilde sıraladı:  

*Hükümetimizin destekleri ile yeşil, çevreci belediye hizmetleri ve temel ulaşım hizmetleri insanlarımıza bir lütuf olarak değil, hak ettiği bir değer olarak sunulacaktır.

 *Genç nüfusumuzun büyük illere göç ettiği bir zamanda onları burada, topraklarında tutacak projeler ve yatırımlar ile üretime katacak, huzurlu ve ekonomik kaygısı olmayan bir Şemdinli’yi el birliği ile hayata geçireceğiz.

*Bir kentin olmazsa olmazı olan imar planlarımızı gözden geçirecek imar sıkıntısını ortadan kaldırıp ve çarpık yapılaşmanın önüne geçerek altyapısı, geniş yolları, butik sokakları ve düzgün mimarisi ile marka bir şehir yaratma gayesinde olacağız.

*Her kesimde vatandaşlarımızın beklentisini karşılayacak umumi mekânlar, parklar ve yaşam alanları inşa edeceğimiz bir dönemi hep beraber yaşayacağız.

*Sosyal hukuk devleti ilkesi gereği yardıma muhtaç insanlarımıza kucak açacak, yardımlarına koşacak ve kimseye muhtaç etmeyeceğiz.

*İlçemizin sahip olduğu birçok doğal güzelliği ve ürünü ön plana çıkaracak festivaller ve tanıtımlar yaparak Şemdinli’yi ülkemize ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız. Çünkü Şemdinli terör ile değil, turizmle anılmayı hak eden kadim bir kenttir.

1983 Şemdinli doğumlu olan Mehmet Fırat evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum