Ak Partili Birlik korucuların taleplerini Bakan Bilgin'e iletti

Ak Partili Birlik korucuların taleplerini Bakan Bilgin'e iletti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i makamında ziyaret eden Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, güvenlik korucularının sorun ve taleplerini iletti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Güvenlik Korucularının sorun ve talepleri ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti.

Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinde bilgilendirmelerde bulunan Vekil Birlik, yaklaşık 55 bin Güvenlik Korucusunu ilgilendiren talepleri Bakan Bilgin'e ilettiğini duyurdu.

Birlik'in Bakan Bilgin'e ilettiği sorun ve talepler şu şekilde

✅ Güvenlik Korucularımızın maaşları en düşük Uzman Çavuş maaşına endekslenmesi veya mevcut maaşlarına ciddi anlamda zam yapılması,

✅ Güvenlik korucuların çoğunun yaşı küçük yazıldığından, şuan biyolojik yaşı çok yüksek olup halen görev yapan Güvenlik Korucularımız var. Bu sebeple emeklilik yaşının bir defaya mahsus olmak üzere 45'e düşürülmesi, 

✅ Emekli olacak Güvenlik korucuların yerine, Terörle Mücadele kapsamında daha aktif çalışacak gençlerin alınması,

✅ Emeklilik ikramiyesinin alınmasına imkân sağlanması,

✅Emekli olan Güvenlik Korucularımızın emeklilik maaşlarının artırılması,

✅ Okuyan aile bireylerine burs ve barınma gibi imkânların sağlanması,

✅Halen görev başında olan ve emekli olan Güvenlik korucularımızın, diğer kurum ve kuruluşların sosyal tesislerinden faydalandırılması, 

✅Görev tazminatlarının ve harcırahlarının düzenli olarak ödenmesi,

✅ Bu haklı taleplerinin karşılanması elzemdir. Çünkü Güvenlik Korucularımız, yaz kış demeden çok zor şartlar altında görev yapmalarına rağmen hak ettikleri ücretleri almamakta ve ekonomik olarak çok ciddi mağduriyetler yaşamaktadırlar. Her şeyin en iyisine layık olan Güvenlik Korucu camiamızın bu haklı ve makul taleplerinin, hükümetimizce karşılanacağına inanıyoruz.

✅En son  yaptığımız girişimler neticesinde Güvenlik Korucularımızın maaşları Asgari ücrete endekslendi. (Böylelikle yapılacak zam oranlarından faydalanacaklar)

✅Vatana hizmet uğruna, gece gündüz operasyonlarda en ön safhada yer alan kahraman korucularımıza verebileceğimiz en büyük minnet; mali ve özlük haklarının en kısa zamanda daha da  iyileştirilmesi temennimiz olacaktır. 

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.