AK Parti'den istifa eden eski başkan Enver Yılmaz, İYİ Parti'nin adayı oldu

AK Parti'den istifa eden eski başkan Enver Yılmaz, İYİ Parti'nin adayı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti ve başkanlık görevinden istifa eden eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İYİ Parti'ye katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2018 yılında istifa eden AK Parti 22, 23 ve 24. dönem milletvekili Enver Yılmaz, İYİ Parti'ye katıldı ve belediye başkan adayı oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istemesi üzerine 2018 yılında 4,5 yıl sürdürdüğü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti’den de istifa etmişti.

DHA'nın haberine göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz'ın İYİ Parti'ye katılması nedeniyle bugün il binasında tören düzenlendi. 

Törene İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Rıdvan Yalçın, İl Başkanı Melikşah Murat Genç ve partililer katıldı.

'İZ BIRAKAN SİYASETÇİNİN UNUTULMADIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ'

Törende konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Ordu’ya geldiğinde karşılaştığı tablo karşısında gurur duyduğunu söyledi.

"Orduluların bir şehri emin ve ehil bir kişiye emanet etmek istediklerini" belirten Dervişoğlu, "Siyasette mahalli önder olmak kolay bir şey değildir. Siyasi partilerin uzun zamandan beri dayattıkları siyasi şahsiyetlerle yolculuk sürdürürsünüz ama işin aslına bakarsanız bastığı yerde iz bırakan siyasetçinin de unutulmadığını görürsünüz. Ordulular, bir şehri emin ve ehil bir kişiye emanet etmek istiyor. Bunu gördüm. Sadece kendi partimiz ile sınırlı değil başkanımıza sevgi ve teveccüh. Dolayısıyla partimize katılımı öncelikle bize güç vermiştir. Yani adayımız olduğu için, Enver Yılmaz Bey ile bugün burada beraber olmak, aynı rozeti paylaşmış olmaktan duyduğum memnuniyeti ve gururu da bu vesile ile ifade etmiş olayım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.