Ak Parti'den ihraç edilen Davutoğlu ve eski üç milletvekiline tebligat gönderildi

Ak Parti'den ihraç edilen Davutoğlu ve eski üç milletvekiline tebligat gönderildi

Ak Parti'den ihracı istenen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski üç milletvekiline savunmalarını talep etmek için tebligat gönderildi


DHA'nın haberine göre AKP, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettiği eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın sözlü ve yazılı savunmalarını istemek üzere tebligatlarını gönderdi.

Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, söz konusu tebligatı dün akşam saatlerinde postaya verdiklerini söyledi.

Tebligatta ihraç istemine gerekçe olarak Ak Parti’nin iç tüzüğüyle ilişkili ‘partinin genel ilkelerine aykırı davranmak, kamuoyunda partiyi rencide eden açıklamalarda bulunmak’ gösterildi.

DHA tebligatta, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı eleştirilerin de yer aldığını belirtti.

Aynı şekilde eski milletvekillerinin de son dönemde Ak Parti’ye yönelik açıklamalarının tebligatta yer aldığı aktarıldı.

Tebligat adı geçen kişilere ulaştıktan sonra verilen süre içerisinde sözlü ya da yazılı savunmaları gerekecek.

Daha sonra disiplin kurulu yeniden toplanarak bu kişilerin ihraç edilip edilmeyeceğine karar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.