AK Parti'den ABD'ye: İzlemekle kalmayıp gereğini yapacağız

AK Parti'den ABD'ye: İzlemekle kalmayıp gereğini yapacağız

ABD'nin YPG'ye yaptığı zırhlı araç yardımını 'endişeyle izlediklerini' söyleyen AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Sadece izlemekle kalmayacağız, bunun da gereğini elbette ki yapacağız" dedi.

AK Parti MYK sonrası ABD'nin YPG'ye yaptığı zırhlı araç yardımıyla ilgili konuşan Aktay, "ABD'nin, sözüm ona Suriye Demokratik Güçleri denilen, aslında büyük ölçüde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan terör örgütü unsurlarına çıtayı biraz daha yükselterek zırhlı araçlar, daha nitelikli silahlar vermeye başlamış olması da bu açıdan endişeyle izlediğimiz bir husus. Sadece izlemekle de tabii ki kalmayacağız, bunun da gereğini elbette ki yapacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) zırhlı personel taşıyıcı verildiğini doğrulamış ancak bu yardımın DSG içindeki Arap unsurlar için olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.