AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kaşıkçı açıklaması: Açığa çıkarmak namus borcumuzdur

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kaşıkçı açıklaması: Açığa çıkarmak namus borcumuzdur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Çelik "Türkiye ne olmuşsa onu açığa çıkartacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan resmi makamlarının, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede sırasında öldüğünü itiraf etmesinin ardından açıklama yaptı. Çelik, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili, “Bunun açığa çıkması namus borcumuzdur. Bütün imkanlar kullanılarak, bu açığa çıkarılacaktır. Cumhurbaşkanımız’ın iradesi bu şekildedir.” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan resmi makamları, Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede sırasında öldüğünü duyurdu. 2 Ekim salı günü İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na giden Kaşıkçı’dan bu tarihten itibaren haber alınamamıştı.

Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Biz peşinen kimseyi  suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülü kalmasına da razı değiliz. Çok vahim bir  olaydır. Bütün insanlığı infiale uğratmış bir olaydır. Dünyada herkes büyük bir  ilgiyle bunu izliyor. Burada takdir edilen konu Türk otoritelerinin,  Başsavcılığın bu şekilde titiz bir çalışma yürütmesidir”.

AK PARTİ’DEN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da, Cemal Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili açıklama yaptı. Usta, “Bizim göstermiş olduğumuz çaba sayesinde Suudi Arabistan bu olayı açıklamak zorunda kalmıştır. Keşke yaşanmasaydı diyorum. Bütün dünya için ayıptır bu. Dahil olan bütün ülkelerin ayıbıdır diye düşünüyorum.  Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun içinde olduğunu ve bizim müdahil olmayacağımızı herkes biliyor. İstanbul’da olması tabi ki üzücü bir olay. Ama dediğim gibi buradan Türkiye üzerine de bir, bu konuyla ilgili yanlış bir algı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu İngiltere’de de Fransa’da da Amerika’da da olabilirdi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.