AK Parti Milletvekili: Türkiye'de kriz yok, kimse iş beğenmiyor

AK Parti Milletvekili: Türkiye'de kriz yok, kimse iş beğenmiyor

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, iktidarları süresince ekonomik bir kriz yaşanmadığı görüşünü dile getirirken işsizlerin iş beğenmediğini öne sürdü.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Halil Etyemez, Türkiye ekonomisinin dışardan müdahalelerle yıpratılmaya çalışıldığını söylerken "Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye, ekonomi üzerinden tehdit edildi" dedi.

AK Parti iktidarı boyunca ekonomik anlamda kriz yaşanmadığını iddia eden Etyemez, "Bu ülkede 17 yıldır iktidarda bulunan partiyiz. Bugüne kadar ekonomik kriz yaşamamış bir ülkeyiz. Sadece kısa bir dönem ekonomik daralma yaşadık. Bu da dışarıdan bize yapılan müdahalelerle ilgiliydi. Bu ekonomik daralmadan bir an önce toparlanmaya geçişimizin sebebi güçlü başkanlık sistemidir" diye konuştu.

Sözcü'nün aktardığına göre Halil Etyemez, işsizlikle ilgili olarak da şunları söyledi:

Suriye krizi yaşanmadan önce Konya'da iş adamlarımızla yaptığımız toplantılarda kimsenin iş beğenmediğini belirtip, eleman bulmakta zorluk çektiklerini anlatmışlardı. Buna da şahidiz.

4.5 milyona yakın işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Temmuz 2019’da 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, Haziran 2019’a göre 343 bin, Temmuz 2018’a göre 1 milyon 65 bin kişi arttı ve 4 milyon 596 bin kişi oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum