Ak Parti Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti

Ak Parti Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti

Ak Parti İstanbul Milletvekili, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Markar Esayan hayatını kaybetti. 51 yaşındaki Esayan'a bir yıl önce mide kanseri teşhisi konmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti ve diğer siyasi partilerden başsağlığı mesajları sosyal medyada paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Sevgili Markar Esayan'ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ermeni kökenli işletme uzmanı, gazeteci-yazar olarak bilinen Esayan, 25. ve 26. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Türkiye - Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1969'da İstanbul'da doğan Markar Esayan 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.