Ahmet Şık'ın davası milletvekili seçilmesi nedeniyle durduruldu

Ahmet Şık'ın davası milletvekili seçilmesi nedeniyle durduruldu

Ahmet Şık hakkında, 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın, milletvekili seçilmesi nedeniyle durdurulması talep edildi. Talebi kabul eden mahkeme, yargılamayı durdurdu.

Gazeteci Ahmet Şık’ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı dava, Şık’ın milletvekili seçilmesi nedeniyle durduruldu.İstanbul 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 4’üncü celsesi görülen duruşmaya, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay katıldı.

Hakim Mustafa Ün, celse arasında verilen dilekçede sanığın İstanbul 2’inci Seçim Bölgesi’nden milletvekili seçildiğini ve mazbatasının da eklenerek Anayasa’nın 83’üncü maddesi uyarınca yargılamanın durdurulmasına karar verilmesinin istendiğini belirtti.Ayrıca TBMM internet sitesindeki incelemede sanığın milletvekili olarak yer aldığına ilişkin internet çıktısı da dosyaya eklendi.

‘YARGILAMANIN DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ’

Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay, “Taleplerimizi aynen tekrar ederiz. Anayasa’nın 83’üncü maddesi uyarına yargılamanın durdurulmasına karar verilmesini istiyoruz” dedi.Mahkeme, Şık’ın milletvekili seçildiğine ilişkin sunulan mazbata ve TBMM internet sitesinden alınan çıktıya göre 27’inci dönem milletvekili seçildiğinin anlaşıldığını belirterek, Anayasa’nın 83/2’nci maddesi uyarınca kovuşturmanın durmasına hükmetti.Mahkeme, dosyanın TBMM Başkanlığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verildi

İDDİANAMEDE 2 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) yapılan e-ihbara göre, Ahmet Şık’ın 2015-2016 yıllarında, Twitter hesabından, “devleti aşağılayan” ve “teröre destek veren” paylaşımlar yaptığı iddia ediliyordu.Söz konusu paylaşımlara da yer verilen iddianamede, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla Ahmet Şık’a 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyordu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.